Društvo Muzikalček je razmeroma mlado društvo,registrirano leta 2004,pa vendar nam je uspelo v že v letu (2004-December) realizirati zahteven projekt Muzikalčkov zaklad-otroški muzikal,v koprodukciji s Cankarjevim domom v Ljubljani.
2004  
Ideja je dozorela v glavi Damjane Golavšek,ki že enaindvajseto leto deluje na področju spodbujanje otrokove ustvarjalnosti in poustvarjalnosti vokalne glasbe,zdaj pa je tudi zelo aktivna članica našega društva.Glasba,ki jo podaja otrokom,je zelo elementarna,saj gre za petje in pristno povezanost med otrokom in mentorjem.Izkušnje so narekovale tudi idejo,ki smo jo v predstavi realizirali.Gre predvsem za notranji občutek in raziskovanje vsakega posameznika-otroka,ki je še posebej dovzeten za vplive in sugestije.Zato je delo mentorja toliko bolj odgovorno.Predstava Muzikalčkov zaklad pomeni ravno to:sproščeno,preko igre,petja in plesa spoznati zakladnico glasbil,ki jih skrbno čuva glasbeni palček Muzikalček.
Predstava uspešno gostuje po Sloveniji in je v času,ko to pišemo doživela že preko trideset ponovitev.Otroci so bili navdušeni,ustvarjalci pa prav tako.
Društvo Muzikalček se ukvarja tudi z spodbujanjem ustvarjalnosti otrok na področju glasbene kulture.To pomeni,da organizira pevske delavnice,kjer otroci poustvarjajo ali ustvarjajo vokalno glasbo,spoznavajo osnove tehnike petja in obnašanja na odru.
Po potrebi Društvo Muzikalček organizira delavnice za bas kitariste in glasbene igralnice-ustvarjalnice za najmlajše (od 4-5 let).
Društvo sodeluje pri organizaciji otroških pevskih festivalov(npr.FANS-Izola,izdelava scenarija in vodenje prireditve,KRISTALČEK-Rogaška Slatina-izdelava scenarija in izvedba).Festivali so bili posneti v avdio in video tehniki in predvajani tudi na nacionalnem radiu in televiziji.V  letu se je društvo udeležilo Mednarodnega festivala otroških pesmi »Super Chris 2005« iz Avstrije,Slovenije in Furlanije,ki je bilo v aprilu 2005.
Na festivalu Super Chris smo bili uspešni,saj sta dekleti iz našega društva zmagali v kategoriji dueti,v kategoriji solistov,pa je deklica iz Avstrije zmagala z našo skladbico What about you,ki jo je napisal Karel Novak-glasba in Damjana Golavšek-besedilo.
2005
V letu 2005 smo postavili Nov Muzikal Najboljši par
Na vsakem  koraku se srečujemo z različnostjo in individualnostjo.V vsakodnevnem hitenju pozabljamo,da smo socialna bitja in,da ob nas živijo tudi drugi,ljudje,živali…Izgubljamo se v vsakodnevnem boju za obstanek.Rdeča nit predstave Najboljši par je v nizanju vzporednic,ki jih kljub različnosti psa Čarlija in muce Keti,lahko odkrijemo veliko.Če lahko tako zakoreninjeni stereotip o nerazumevanju med mačko in psom, najde stičišče v prijateljstvu med njima,potem lahko, preneseno v svet človeka,ki ga odlikuje in hkrati loči od živali razum,dosežemo še mnogo več.Scenarij in pesmi pomenijo zabaven prikaz kako si pes in mačka,kljub različnosti,prihajata nasproti in na koncu sovražnika postaneta prijatelja.
Otroška glasbena predstava Najboljši par je doživela krstno uprizoritev v Kulturnem domu Groblje v oktobru 2005,zdaj pa z njo uspešno gostujemo po Sloveniji in tudi zamejstvu(Gorica,Celovec)
Najboljši par uvrščamo v večzvrstno dejavnost,saj združuje glasbo,ples in govorjeno besedo-dialogi so napisani v verzih).
2006
V letošnjem letu pa načrtujemo Glasbeno-gledališki projekt namenjen otrokom Čarovnije antipackarije. Vsebinsko smo se projekta lotili inovativno in zastavili izvirno avtorsko podlago (glasba,scenarij,songi,koreografija,kostumografija),kar pomeni ,da ne gre za predelavo oz v dialoge spisane že znane pripovedke oz.pravljice.Tudi Čarovnije antipackarije so povsem avtorsko delo,ki temelji predvsem na ekološkem osveščanju otrok.
Ponovno so nas povabili k sodelovanju na festivalu Super Chris 2006.Mednarodnega festivala otroških avtorskih pesmi se bomo udeležili v Aprilu.
Ko je razvidno iz opisanega naše društvo v slovenskem in zamejskem prostoru aktivno sodeluje tretje leto,poleg redne dejavnosti smo izvedli projekt Najboljši par.Društvo uspešno nastopa na odrih slovenskih kulturnih domov in gledališč.

Tik pred »rojstvom« je glasbena predstava Pojoče rožice in Velikonočni zajček,kjer mladi pevci s svojo mentorico Damjano obujajo stare slovenske popevke v novih preoblekah.